Zo ziet het programma eruit

 

Enkele weken van tevoren heb je een één-op-één voorgesprek met een van je trainers, Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld. Dan kunnen we kennismaken en je persoonlijke doelen bespreken en waar nodig aanscherpen. Op de boot ontmoet je de andere deelnemers aan Zin in je werk, maximaal zeven professionals. Op Vlieland ga je, zorgvuldig begeleid door je ervaren trainers, in acht sessies aan de slag.

Je doet verrassende inzichten op over jezelf, je geloof en je plannen. Met zorgvuldige oefeningen maak je het concreet, zodat je uiteindelijk terugkeert met praktische tools om verder te komen. Dit doen we op bijzondere, wisselende locaties op Vlieland, zodat je het eiland beleeft op een manier die past bij de thematiek. 

We ontmoeten elkaar tijdens de maaltijden en de sessies, die per dagdeel ongeveer twee uur duren en diep gaan. Er is tussendoor genoeg ruimte om je te bezinnen en te ontspannen (met anderen of alleen, wat je wilt) terwijl je op het strand wandelt, een duin beklimt, of in de sauna hangt. En natuurlijk is je eigen kamer comfortabel en is er heerlijk eten.

Eerdere deelnemers waarderen Zin in je werk gemiddeld met een 9,2.

Ben je leidinggevende en liggen je vragen vooral in die hoek? Overweeg dan onze speciale training Zin in leidinggeven.

 
 
weg+van+het+vaste+land+en+uitwaaien+op+de+boot+van+Harlingen+naar+Vlieland.jpg
de+zee+bij+het+waddeneiland+Vlieland+biedt+echt+nieuw+uitzicht.jpg
prachtig+uitzicht+op+het+strand+van+Vlieland.jpg

JE BOOTTOCHT

Je vertrekt 's ochtends met de boot vanuit Harlingen en laat het vaste land achter je. Niks aan je hoofd, lekker anderhalf uur uitwaaien.

JE AANKOMST

Vlieland, even in een andere wereld. Drie dagen voor de boeg met diepgravende sessies om te groeien in hoe je gelooft, werkt en ontspant.

JE VERBLIJF

Wij regelen een comfortabele kamer voor je met uitzicht en lekker eten. Na en tijdens de werksessies kun je uitwaaien op het strand.

 
 
 

Wat je kunt bereiken

Professionals die meedoen aan Zin in je werk hebben vragen als: 

  • Hoe kan ik meer voldoening en zin ervaren?

  • Wat heeft mijn dagelijkse werk met mijn geloof te maken?

  • Hoe overwin ik mijn persoonlijke en professionele barrières?

  • Hoe kies ik de juiste verantwoordelijkheden?

  • Wat kan mij helpen om mijn plannen te realiseren?

De christelijke coaching van Nieuwe Uitzichten gaat op een bijzondere manier met deze vragen om: grondige training op professionele doelstellingen, vanuit verrassende inzichten over het christelijke geloof. Waar je mee worstelt in je professionele bestaan, heeft namelijk veel te maken met wie je ten diepte bent.

En dat werkt. Mensen die hebben meegedaan vertellen dat ze hierin zijn gegroeid:

  • De relevantie van je geloof.

  • Hoe je zin kunt ervaren in alledaagse bezigheden.

  • Hoe je omgaat met je beperkingen.

  • Hoe je los kunt komen uit vastgeroeste patronen.

  • Hoe je beter en met meer voldoening je werk kunt doen.

“In mijn werkzame leven heb ik meerdere trainingen gedaan en alle kleurentests wel gehad. Zin in je werk ging over mij en niet mijn kleur of mijn hokje – een verademing. De verdieping en verbinding met het geloof is van de grootste waarde. Een keerpunt in mijn leven.”

(lees hier andere ervaringen van eerdere deelnemers)

 

 

Wat ons drijft

 

Wij (Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld) leerden elkaar kennen bij de Goot500, 7keer7 en Lazarus. Dat waren projecten waaraan we vanuit ons geloof meewerkten: innerlijk gedreven om anderen verder te brengen. Dat is de enige manier van werken waarbij we voldoening ervaren. Die ervaring geven we graag door. Daarom hebben we Nieuwe Uitzichten opgericht.

Otto is coach en begeleidt tijdens onze trainingen het groepsproces. Reinier is schrijver en tijdens Zin in je werk heeft hij een meer pastorale rol. Typerend voor onze aanpak is: inhoudelijk gedreven, ruimte voor humor, persoonlijke benadering, eenheid lichaam-geest.

 
otto kamsteeg christelijke coach nieuwe uitzichten
reinier sonneveld christelijke coach nieuwe uitzichten vlieland
Het was voor mijzelf zo’n ontdekking dat God overal te vinden is, juist ook in alledaagse dingen. Dat maakte voor mij geloof, werk en leven meer één.
— Otto Kamsteeg, trainer
God heeft ons bedoeld om bij te dragen aan een mooi verhaal. Ik geniet er enorm van als ik dat zie gebeuren: mensen ‘in tune’ met hun bedoeling.
— Reinier Sonneveld, trainer
 

 “Er wordt veel geprikkeld en gekriebeld, met veel resultaat tot gevolg. Passief is het allerminst, je wordt stevig betrokken in het proces en jouw leerdoelen staan centraal. Wees voorbereid om ook echt geconfronteerd te worden met jezelf.”

“Dit is echt goud waard.”

"Drie dagen op Vlieland met een goed verhaal, goede muziek, goed eten en mooie mensen. Het is soms pittig en persoonlijk, maar juist als het lastig wordt ben je hard aan het werk en dat is het allemaal waard. Voor mij heeft het me weer lucht en ruimte gegeven om naar de toekomst te kijken en beter te weten wat ik wil."

“Wat was het ontzettend leerzaam en verhelderend!”

"Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om diep over jezelf na te denken en om te laten zien wie jij bent in relatie tot werk en God. Het is hard werken, waarbij Otto en Reinier je prikkelen door het stellen van gerichte vragen en waar nodig bijsturen om je persoonlijke doelstelling te behalen. Er is ruimte voor een lach en een traan en ook qua eten en drinken is het zeer goed verzorgd. De setting van Vlieland en de locatie van het hotel met zijn goede faciliteiten maken het geheel kloppend." 

“Het was goed! Onvergetelijk zelfs.”

“Drie dagen op een prachtig eiland, dat helpt om afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen. Een groepje onbekende mensen die allemaal met zichzelf aan de slag willen. Een coach die de juiste vragen weet te stellen om tot de kern te komen en een theoloog die tot het hart weet te komen. Pittige dagen met een lach en een traan. Dit bleek voor mij het ideale concept om voor mezelf scherp te krijgen waar ik tegenaan loop en hoe ik hierin stappen kan zetten.”

“Een openbaring waarin ik mijzelf heb leren kennen.”

“Stel je voor; op het mooiste plekje van Nederland, met twee prettige, lieve, wijze en soms grappige coaches aan het werk. Als dat niet tot inzichten en nieuwe uitzichten leidt...”

“Een bijzonder leerzame en zeer waardevolle ervaring!”

“Bedankt, Otto en Reinier, voor een onvergetelijke tijd op Vlieland. Vaak prikkelend, soms een beetje streng, maar altijd zeer respectvol! Jullie hebben een heel diverse groep, waarvan ik deel mocht uitmaken, drie intensieve en enorm waardevolle dagen begeleid.”

“Een prachtig cadeau!”

 

Waar je bent doet ertoe

 

Je binnen- en buitenwereld staan niet los van elkaar. Wij hebben gemerkt dat Vlieland een prachtige context is om tot bezinning te komen. Het is goed bereikbaar, maar je bent echt even in een andere wereld. Waar je ook staat, je hebt een prachtig uitzicht en je ziet de horizon. 

Bij de christelijke coaching van Zin in je werk gebruiken we deze ruimte, bijvoorbeeld in wandelingen, en ook in de pauzes kun je er zelf van genieten. Een andere omgeving helpt je om andere gedachten te krijgen en je patronen te veranderen, en dat is uiteindelijk de bedoeling van Zin in je werk.

 Daarbij zitten we in een mooi hotel (hier vind je een virtuele rondleiding), met een eigen zwembad, spa, sauna, bar, restaurant en sportfaciliteiten.

 
 

Christelijke coaching

 

De coaching Zin in je werk van Nieuwe Uitzichten is voor professionals die zich verbonden voelen aan het christelijke geloof. Welk 'soort' gelovige je bent, doet er niet toe; welk beroep je uitoefent ook niet. Als coaches gaan wij ervan uit dat God met ieder leven een bedoeling heeft. Iedereen kan zelf bloeien en doen bloeien.

Dat is bijzonder aan Zin in je werk: de combinatie van persoonlijke, professionele training en vernieuwende geloofsinzichten. De trainers Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld hebben hierin ruime ervaring en opleiding.

Kosten

De tarieven van Nieuwe Uitzichten zijn all-in: dus inclusief alle materialen, de bootreizen, een persoonlijk voorgesprek, twee overnachtingen in een uitstekend hotel en alle maaltijden in goede restaurants.

Het tarief voor Zin in je werk is € 1.850,- (excl. btw). Wij zorgen voor een offerte en factuur voor je werkgever. Om ook particulieren de mogelijkheid te bieden mee te gaan, geldt voor hen het bijzondere kortingstarief van € 1.350,- (incl. btw).

Zin in je werk van Nieuwe Uitzichten heeft een zeer hoge en bewezen kwaliteit. Deelnemers geven deze coaching/training gemiddeld een 9,2.

 
 
 
nieuwe uitzichten - christelijke coaching - otto kamsteeg reinier sonneveld
 

Serieuze interesse om mee te doen?

 

Bij Zin in je werk arriveer je op een ochtend (vertrek uit Harlingen om 09.00 uur) en je verblijft twee nachten op Vlieland. Na de acht dagdelen dat we aan de slag zijn, ronden we af tegen de derde avond, en kun je zelf bepalen wanneer je naar huis afreist. In de weken hiervoor heb je een persoonlijk voorgesprek met Otto of Reinier om je doelen scherper te krijgen.

De inschrijving voor de editie van maandag 18 t/m woensdag 20 november 2019 is geopend. (Uiterste inschrijfdatum 15 oktober.)

Voor het voorjaar van 2020 staan er twee edities Zin in je werk gepland: 3 t/m 5 februari en 11 t/m 13 mei 2020. Als je hierin interesse hebt, kun je dat hieronder aangeven.

Wil je nog iets weten voordat je dit formulier invult? Stuur een berichtje naar mail@ottokamsteeg.com.

Ben je leidinggevende en liggen je vragen vooral in die hoek? Overweeg dan onze speciale training Zin in leidinggeven.

Wacht niet te lang: om iedereen serieus aandacht te geven werken we met kleine groepen.

 
Graag je volledige voor- en achternaam.
Ik heb serieuze belangstelling om mee te doen aan... *
(we nemen contact met je op voor een persoonlijk voorgesprek en daarna kun je definitief beslissen over deelname)
We bellen je alleen om een afspraak in te plannen.
Dit gebruiken we alleen voor de factuur.
Betalen kan ik... *
Geef een eerste indruk van wat je graag wil leren tijdens 'Zin in je werk'. Het hoeft niet definitief te zijn, het gaat om een impressie.
Iets bijzonders dat we moeten weten? Denk aan: allergieën, medicijngebruik, dieet of lichamelijke beperkingen.
Ik heb jullie gevonden via...
We zijn nieuwsgierig :)