Zo ziet het programma eruit

 

Enkele weken van tevoren heb je een één-op-één voorgesprek met een van je trainers, Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld. Dan kunnen we kennismaken en je persoonlijke doelen waar nodig aanscherpen. Op de boot ontmoet je de andere deelnemers aan Zin in leidinggeven, maximaal zeven leidinggevenden. Op Vlieland ga je, zorgvuldig begeleid door je ervaren trainers, in acht sessies aan de slag.

Je doet nuttige, werkbare inzichten op over jezelf, je leiderschap, je geloof en je team. We gaan ter plekke aan de slag met jouw leerdoelen. Direct oefenen, en toepassen. Geen lijstjes met goede voornemens, maar nieuwe ervaringen die je kunt blijven toepassen. Dit doen we op bijzondere, wisselende locaties op Vlieland, zodat je het eiland beleeft op een manier die past bij de thematiek. 

We ontmoeten elkaar tijdens de maaltijden en de sessies, die per dagdeel twee uur duren en diep gaan. Er is tussendoor genoeg ruimte om je te bezinnen en te ontspannen (met anderen of alleen, wat je wilt) terwijl je op het strand wandelt, een duin beklimt, of in de sauna hangt. En natuurlijk is je eigen kamer comfortabel en is er heerlijk eten.

Eerdere deelnemers waarderen de christelijke coaching van Nieuwe Uitzichten gemiddeld met een 9,2.

Ben je geen leidinggevende of zijn je vragen persoonlijker van aard? Overweeg dan onze training Zin in je werk.

 

 
weg+van+het+vaste+land+en+uitwaaien+op+de+boot+van+Harlingen+naar+Vlieland.jpg
de+zee+bij+het+waddeneiland+Vlieland+biedt+echt+nieuw+uitzicht.jpg
prachtig+uitzicht+op+het+strand+van+Vlieland.jpg

JE BOOTTOCHT

Je vertrekt 's ochtends met de boot vanuit Harlingen en laat het vaste land achter je. Niks aan je hoofd, lekker anderhalf uur uitwaaien.

JE AANKOMST

Vlieland, even in een andere wereld. Drie dagen voor de boeg met diepgravende sessies om te groeien in hoe je managet, gelooft en ontspant.

JE VERBLIJF

Wij regelen een comfortabele kamer voor je met uitzicht en lekker eten. Na en tijdens de werksessies kun je uitwaaien op het strand.

 
 

Wat je kunt bereiken

Leidinggevenden die meedoen aan Zin in leidinggeven hebben vragen als: 

  • Hoe ‘klik’ ik beter met mijn team en wordt de sfeer aangenamer?

  • Hoe haal ik meer uit mijn organisatie of team?

  • Wat is er van mij nodig om patronen in het team te doorbreken?

  • Wat heeft mijn dagelijkse leidinggeven met mijn geloof te maken?

  • Hoe overwin ik mijn barrières als leidinggevende?

  • Vanuit welke waarden wil ik mijn organisatie of team leiden?

  • Hoe breng ik meer balans in werk en privé?

  • Hoe kies ik de juiste verantwoordelijkheden?

De christelijke coaching van Nieuwe Uitzichten gaat op een bijzondere manier met deze vragen om: grondige training op professionele doelstellingen, vanuit verrassende inzichten over het christelijke geloof. Waar je mee worstelt in je professionele bestaan, heeft namelijk veel te maken met wie je ten diepte bent.

En dat werkt. Mensen die hebben meegedaan vinden persoonlijke antwoorden op deze vragen en waarderen de trainingen van Nieuwe Uitzichten met gemiddeld een 9,2.

“Bedankt, Otto en Reinier, voor een onvergetelijke tijd op Vlieland. Vaak prikkelend, soms een beetje streng, maar altijd zeer respectvol! Jullie hebben een heel diverse groep, waarvan ik deel mocht uitmaken, drie intensieve en enorm waardevolle dagen begeleid.”

(lees hier andere ervaringen van eerdere deelnemers)

 

 

Wat ons drijft

 

Wij (Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld) leerden elkaar kennen bij de Goot500, 7keer7 en Lazarus. Dat waren projecten waaraan we vanuit ons geloof meewerkten: innerlijk gedreven om anderen verder te brengen. Dat is de enige manier van werken waarbij we voldoening ervaren. Die ervaring geven we graag door. Daarom hebben we Nieuwe Uitzichten opgericht.

Otto is coach en begeleidt tijdens onze trainingen het groepsproces. Als (interim)manager en ondernemer heeft hij ruime ervaring met leidinggeven aan teams in verandering. Reinier is schrijver, werkte mee aan vele innovatieve projecten en tijdens Zin in je werk heeft hij een meer pastorale rol. Typerend voor onze aanpak is: inhoudelijk gedreven, ruimte voor humor, persoonlijke benadering, eenheid lichaam-geest.

 
otto kamsteeg christelijke coach nieuwe uitzichten
Het was voor mijzelf zo’n ontdekking dat God overal te vinden is, juist ook in alledaagse dingen. Dat maakte voor mij geloof, werk en leven meer één.
— Otto Kamsteeg, trainer
reinier sonneveld christelijke coach nieuwe uitzichten vlieland
God heeft ons bedoeld om bij te dragen aan een mooi verhaal. Ik geniet er enorm van als ik dat zie gebeuren: mensen ‘in tune’ met hun bedoeling.
— Reinier Sonneveld, trainer
 

 “Drie dagen op een prachtig eiland, dat helpt om afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen. Een groepje onbekende mensen die allemaal met zichzelf aan de slag willen. Een coach die de juiste vragen weet te stellen om tot de kern te komen en een theoloog die tot het hart weet te komen. Pittige dagen met een lach en een traan. Dit bleek voor mij het ideale concept om voor mezelf scherp te krijgen waar ik tegenaan loop en hoe ik hierin stappen kan zetten.”

“Een openbaring waarin ik mijzelf heb leren kennen.”

“Stel je voor; op het mooiste plekje van Nederland, met twee prettige, lieve, wijze en soms grappige coaches aan het werk. Als dat niet tot inzichten en nieuwe uitzichten leidt...”

“Een bijzonder leerzame en zeer waardevolle ervaring!”

“Bedankt, Otto en Reinier, voor een onvergetelijke tijd op Vlieland. Vaak prikkelend, soms een beetje streng, maar altijd zeer respectvol! Jullie hebben een heel diverse groep, waarvan ik deel mocht uitmaken, drie intensieve en enorm waardevolle dagen begeleid.”

“Een prachtig cadeau!”

“Er wordt veel geprikkeld en gekriebeld, met veel resultaat tot gevolg. Passief is het allerminst, je wordt stevig betrokken in het proces en jouw leerdoelen staan centraal. Wees voorbereid om ook echt geconfronteerd te worden met jezelf.”

“Dit is echt goud waard.”

"Drie dagen op Vlieland met een goed verhaal, goede muziek, goed eten en mooie mensen. Het is soms pittig en persoonlijk, maar juist als het lastig wordt ben je hard aan het werk en dat is het allemaal waard. Voor mij heeft het me weer lucht en ruimte gegeven om naar de toekomst te kijken en beter te weten wat ik wil."

“Wat was het ontzettend leerzaam en verhelderend!”

"Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om diep over jezelf na te denken en om te laten zien wie jij bent in relatie tot werk en God. Het is hard werken, waarbij Otto en Reinier je prikkelen door het stellen van gerichte vragen en waar nodig bijsturen om je persoonlijke doelstelling te behalen. Er is ruimte voor een lach en een traan en ook qua eten en drinken is het zeer goed verzorgd. De setting van Vlieland en de locatie van het hotel met zijn goede faciliteiten maken het geheel kloppend." 

“Het was goed! Onvergetelijk zelfs.”

 

Waar je bent doet ertoe

 

Je binnen- en buitenwereld staan niet los van elkaar. Wij hebben gemerkt dat Vlieland een prachtige context is om tot bezinning te komen. Het is goed bereikbaar, maar je bent echt even in een andere wereld. Waar je ook staat, je hebt een prachtig uitzicht en je ziet de horizon. 

Bij de christelijke coaching van Zin in leidinggeven gebruiken we deze ruimte, bijvoorbeeld in wandelingen, en ook in de pauzes kun je er zelf van genieten. Een andere omgeving helpt je om andere gedachten te krijgen en je patronen te veranderen, en dat is uiteindelijk de bedoeling van Zin in leidinggeven.

 Daarbij zitten we in een mooi hotel (hier vind je een virtuele rondleiding), met een eigen zwembad, spa, sauna, bar, restaurant en sportfaciliteiten.

 
 

Christelijke coaching

 

De coaching Zin in leidinggeven van Nieuwe Uitzichten is voor leidinggevenden die zich verbonden voelen aan het christelijke geloof. Welk 'soort' gelovige je bent, doet er niet toe; welk beroep je uitoefent ook niet. Als coaches gaan wij ervan uit dat God met ieder leven een bedoeling heeft. Iedereen kan zelf bloeien en doen bloeien.

Het is een intensieve persoonlijke training die van jou als deelnemer de bereidheid vraagt om naar je eigen patronen te kijken en tijdens de training al te oefenen met wat je nog minder goed kent.

Dat is bijzonder aan Zin in leidinggeven: de combinatie van persoonlijke, professionele training en vernieuwende geloofsinzichten. De trainers Otto Kamsteeg en Reinier Sonneveld hebben hierin ruime ervaring en opleiding.

Kosten

De tarieven van Nieuwe Uitzichten zijn all-in: dus inclusief alle materialen, de bootreizen, een persoonlijk voorgesprek, twee overnachtingen in een uitstekend hotel en alle maaltijden in goede restaurants.

Het tarief voor Zin in leidinggeven is € 1.850,- (excl. btw). Om ook leidinggevenden van non-profit organisaties de mogelijkheid te bieden mee te gaan, geldt voor hen het tarief van € 1.500,- inclusief btw.

De trainingen van Nieuwe Uitzichten hebben een zeer hoge en bewezen kwaliteit. Deelnemers geven deze coaching/training gemiddeld een 9,2.

 
 
 
nieuwe uitzichten - christelijke coaching - otto kamsteeg reinier sonneveld
 

Serieuze interesse om mee te doen?

 

Bij Zin in leidinggeven arriveer je op een ochtend (vertrek uit Harlingen om 09.00 uur) en je verblijft twee nachten op Vlieland. Na de acht dagdelen dat we aan de slag zijn, ronden we af tegen de derde avond, en kun je zelf bepalen wanneer je naar huis afreist. In de weken hiervoor heb je een persoonlijk voorgesprek met Otto of Reinier om je doelen scherper te krijgen.

In het voorjaar van 2020 staan twee edities van Zin in leidinggeven gepland: 6 t/m 8 april en 25 t/m 27 mei 2020. Je kunt vanaf heden aangeven dat je serieuze interesse hebt om deelnemer te zijn aan een van deze edities.

Wil je nog iets weten voordat je dit formulier invult? Stuur een berichtje naar mail@ottokamsteeg.com.

Ben je geen leidinggevende of zijn je vragen persoonlijker van aard? Overweeg dan onze training Zin in je werk.

Wacht niet te lang: om iedereen serieus aandacht te geven werken we met kleine groepen.

 
Graag je volledige voor- en achternaam.
Ik heb serieuze belangstelling om mee te doen aan... *
(we nemen contact met je op voor een persoonlijk voorgesprek en daarna kun je definitief beslissen over deelname)
We bellen je alleen om een afspraak in te plannen.
Dit gebruiken we alleen voor de factuur.
Geef een eerste indruk van wat je graag wil leren tijdens 'Zin in leidinggeven'. Het hoeft niet definitief te zijn, het gaat om een impressie.
Het tarief voor 'Zin in leidinggeven' is € 1.850 excl. BTW.
Vink aan als je leidinggevende bij een goededoelen-organisatie of kerk bent.
Iets bijzonders dat we moeten weten? Denk aan: allergieën, medicijngebruik, dieet of lichamelijke beperkingen.
Ik heb jullie gevonden via...
We zijn nieuwsgierig :)